کارساز

مسابقه تلویزیونی ایده برتر

مستندمسابقه کارساز، کتاب آموزش تصویری کارآفرینی است/ گفت و گو با دکتر «علی اصغر سعدآبادی»، مربی و داور مسابقه

مستندمسابقه کارساز، کتاب آموزش تصویری کارآفرینی است/ گفت و گو با دکتر «علی اصغر سعدآبادی»، مربی و داور مسابقه

تهران- ایرنا- «کارساز» نام مستندمسابقه‌ای است که با موضوع کارآفرینی و کسب‌وکارهای نوآفرین (استارتاپ) تولید شده و روی آنتن شبکه مستند سیما رفته است، یک کارآفرین و داور مستندمسابقه کارساز، این برنامه را کتاب تصویری در زمینه کارآفرینی و ایجاد کسب‌وکار دانست.

«کارساز» نام مستندمسابقه‌ای به کارگردانی مشترک احسان عمادی و امین کفاش‌زاده است که با موضوع کارآفرینی و کسب‌وکارهای نوآفرین (استارتاپ) تولید شده و از شنبه گذشته (۲۴ اسفند) روی آنتن شبکه مستند سیما رفته است.

در این برنامه تلویزیونی ۶ گروه منتخب از میان ۲۰ گروه شرکت کننده با راهنمایی مربیان، روی ارائه طرح اولیه خود کار می‌کنند تا در نهایت از بین آنها سه گروه انتخاب شوند. از این مرحله به بعد، برنامه از فضای استودیویی خارج می‌شود و شاهد تلاش شرکت‌کنندگان برای به ثمر رسیدن ایده هایشان خواهیم بود.

فرزین فردیس، محسن باستانی و علی اصغر سعدآبادی سه مربی متخصص و باتجربه در حوزه کسب‌وکارهای نوآفرین هستند که داوری این مسابقه را برعهده دارند.

علی اصغر سعدآبادی یکی از سه داور این مسابقه و دانش آموخته دکترای سیاستگذاری علم و فناوری از دانشگاه تهران در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به روند کلی در اقتصاد دنیا گفت: اقتصاد در سال های اخیر به سمتی رفته که به جای مدیران و کارمندان اداری، کارآفرینان جایگاه اجتماعی و مالی بالاتری در جامعه دارند، ما نیز باید این فرهنگ را که موفقیت در حقوق بگیر بودن است اصلاح کنیم.

سعدآبادی اظهار داشت: مهم‌ترین ویژگی «مستند مسابقه کارساز» این است که فضا را برای کارآفرینان در نقاط مختلف کشور فراهم می‌کند. یعنی به فردی که از یک روستای محروم در سیستان و بلوچستان آمده هم شهامت می دهد در مسیر اجرای طرح های خود قدم بگذارد.

ارائه کارساز در قالب رئالیتی‌شو

وی در پاسخ به این پرسش که قالب تلویزیونی مستندمسابقه تا چه اندازه می تواند در ارتقای فرهنگ کارآفرینی و پرورش خلاقیت مؤثر باشد گفت: معمولاً برنامه های تلویزیونی که درباره کسب و کار تولید می شود در قالب میزگرد یا سخنرانی افراد موفق است. نمونه دیگر هم ارائه طرح‌ها و ارزیابی آنها توسط داوران است که نمونه آن را در مسابقه تلویزیونی«میدون» دیدیم.

داوران کارساز

این پژوهشگر حوزه اقتصاد و کارآفرینی گفت: کارساز در قالب «رئالیتی شو» ساخته شده است. ویژگی اصلی رئالیتی‌شو این است که دوربین برنامه با شرکت کنندگان همراه می شود و نشان می دهد که مراحل مختلف کار آنها در دنیای واقعی چگونه است.

شیرینی و سختی زندگی یک کارآفرین در کارساز

سعدآبادی افزود: در برنامه کارساز بیننده سختی ها و شیرینی های زندگی یک کارآفرین را در مسیر کاری اش می بیند. مردم با این داستان ها همراه می شوند زیرا یک داستان واقعی را می بینند و از آن لذت می برند. بنابراین در آموزش مهارت های مربوط به خلاقیت و کارآفرینی، قالب مستندمسابقه بسیار مؤثر است.

کارشناس و مربی برنامه کارساز عنوان کرد: شیوه‌هایی مثل سخنرانی‌های تک نفره دیگر قدیمی شده و مردم با آن ارتباط برقرار نمی کنند. مردم دوست دارند تعامل کنند. رئالیتی شو باعث می شود این تعامل و همذات‌پنداری بین مخاطب و شرکت‌کننده تقویت شود.

وی اظهار داشت: من مستند مسابقه کارساز را یک کتاب تصویری می دانم که به ما آموزش می دهد چگونه یک ایده را به شکلی درست عملی کنیم. بنابراین برای من و دو مربی دیگر برنامه، جنبه های آموزشی آن مهم است. چیزی که ما به آن «آموزش به وسیله انجام دادن» می گوییم. سعی ما این بود که این روش را در آموزش هایی که برای شرکت کنندگان داشتیم به کار ببریم.

سعدآبادی عنوان کرد: برای عملیاتی شدن یک ایده و تبدیل آن به سرمایه، باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذاریم که اغلب منابع علمی در این حوزه به آن اشاره کرده اند.

وی افزود: در ابتدا بحث نوآوری، خلاقیت و ایده پردازی مطرح می شود؛ بعد وارد کار گروهی و تیم‌سازی می‌شوید؛ سپس باید مراحلی نظیر تهیه بوم مدل کسب و کار، جذب سرمایه، تولید حداقل محصول پذیرفتنی، برندسازی، مهارت فروش را پشت سر بگذارید. در «کارساز»، دقیقاً این روند پیاده سازی شده و همان گونه می توان به آن به عنوان یک کتاب تصویری ایجاد کسب و کار نگاه کرد.

این پژوهشگر حوزه کارآفرینی عنوان کرد: البته آن چه این شب‌ها از شبکه مستند درحال پخش است، فصل اول کارساز است و احتمالاً کاستی هایی دارد؛ اما در بلندمدت می تواند به عنوان یک منبع آموزشی معرفی شود.

وی افزود: مباحثی که در برنامه مطرح می شود اصلاً تخصصی نیست. کارشناسان برنامه با ابزارهای تصویری و نمایشی، مفاهیم و اصطلاحات را برای مخاطبان شرح می دهند و بینندگان هم بعد از سه جلسه بدون این که متوجه شوند به صورت غیرمستقیم با آنها همراه می شوند؛ بدون این که درگیر واژه های تخصصی شوند.

سعدآبادی ابراز کرد: این برنامه تلویزیونی برای عموم مردم است و دراین میان کسانی که طرحی در ذهن دارند و می خواهند آن را پیاده کنند بیشتر بهره مند خواهند شد.

مستندمسابقه «کارساز» تولید جدید استودیو نوبین و محصول سازمان هنری رسانه ای اوج از شنبه بیست و چهارم اسفند هر شب ساعت ۲۱ در ۱۰ قسمت از شبکه مستند سیما روی آنتن می رود و روز بعد ساعت ۹ صبح بازپخش می‌شود.

برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به صفحات کارساز در فضای مجازی بپیوندید:

کارساز در اینستاگرام
کارساز در تلگرام

نظرات

ثبت نظرات :